Eco-Tanken: Theatervoorstelling bij jou op school!

Professor Hart maakt samen met haar collega Professor Stof een autoreis naar het noorderlicht. Professor Hart wil het noorderlicht graag bestuderen, Professor Stof heeft ook nog een ander plan… Opeens komt de auto tot stilstand, de benzine is op en er zijn in de verste verte geen pompstations
te ontdekken.

Professor Hart raakt in paniek, komen ze wel op tijd voor het noorderlicht?
Professor Stof lijkt de situatie niet zo erg te vinden. Maar waarom?
Zoals dat hoort bij echte professoren gaan ze op zoek naar een oplossing om de auto zonder benzine toch te laten rijden. Kan een auto bijvoorbeeld rijden op alcohol?
Professor Stof lijkt alleen niet heel hard mee te zoeken. Zullen ze het noorderlicht ooit nog zien en wat is het andere plan van Professor Stof?
De voorstelling van 25 minuten kan in een speellokaal voor maximaal 125 leerlingen worden gespeeld en is een combinatie van theater en film, een nagesprek en (eventueel) proefjes in de klas. Het decor bestaat uit een auto die op allerlei alternatieve energiebronnen blijkt te kunnen rijden. Op een groot projectscherm achter de ‘auto’ zien de toeschouwers het landschap waar ze doorheen rijden.
De voorstelling wordt gekenmerkt door de rauwe absurdistische speelstijl die kenmerkend is voor het Theaterschip. Met de voorstellingen “Keten” (over alcoholmisbruik) en “Talking Fridge” (over het volgen van je hart) is al eerder succesvol de combinatie gezocht tussen een maatschappelijk thema en een workshop / nagesprek.

Dit programma wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Boeken kan door contact op te nemen met Theaterschip:
Jowin Heemskerk
Hoofd Educatie & voorstellingen
06-42423875
jowin@theaterschip.nl
www.theaterschip.nl
www.festivalhavenwerk.nl

Klik hier voor meer informatie over het programma Ecotanken:
www.theaterschip.nl/voorstellingen/lijst:verwacht/voorstelling:22

Downloads